Županov tek
18. Županov tek
Tradicionalna dobrodelna tekaška prireditev za celo družino.
Sobota, 26. maj 2017 ob 8:00
.
Sobota, 26. maj 2017 ob 14:00
.
Brdo pri Kranju
Predoslje 40 KRANJ 4000
Mestna občina Kranj v sodelovanju z Zavodom za šport Kranj, Atletskim klubom Triglav Kranj in Fundacijo Vincenca Drakslerja za odvisnike so.p.
€8.00 €30.00 €15.00

ZA NAMI JE 17. DOBRODELNI ŽUPANOV TEK

Okoli 30.000 zbranih sredstev za Fundacijo Vincenca Drakslerja, 750 tekačic in tekačev na 1400-metrski progi in na 10 kilometrov, odlično vzdušje in dobrodelni namen so sestavili letošnji že 17. Županov tek na Brdu pri Kranju. »Letos sem odtekel rekreativni krog in sem vseeno navdušen. Vreme je čudovito, prišlo je veliko ljudi, zahvaljujem se vsem tekačicam in tekačem, ki so podprli dobro stvar za Kranj in za družbo,« je uspeh dobrodelne rekreacijske tekaške prireditve potrdil tudi župan Boštjan Trilar.

 

POGLEJ GALERIJO

»Sredstva gredo za pomoč tistim, ki so socialno najbolj ogroženi, predvsem mladim odvisnikom od drog in alkohola, da poskrbimo za njihovo vključitev nazaj v družbo preko delovnih procesov. Letos je dobrodelni prispevek precej višji, saj smo zbrali 400.000 evrov še za Materinski dom v Kranju. Tudi naš dobrotnik Vincenc Draksler je zadovoljen, da so sredstva porabljena za pravi namen in da fundacija zelo uspešno deluje,« je še dejal župan.

»Zelo sem zadovoljen, da sem spet tu na Kranjskem. Danes je lepo vreme, je neverjetno veliko ljudi, da bodo dali prispevek za Fundacijo. Tudi sam že dolgo prispevam za mladino, za pomoči potrebne, kajti sam sem v mladih letih izkusil, kaj je revščina. Če imaš takrat, ko najbolj potrebuješ, nekoga, ki ti pomaga, potem imaš možnost, da se rešiš iz kroga revščine ali odvisnosti. Upam, da bo to uspelo,« pa je o svoji zavezi dobrodelnosti povedal Vincenc Draksler.

Kot vsa leta doslej je z 20.000 evri največja donacija gospoda Drakslerja, okoli 3.500 evrov je drugih donacij in okoli 5.500 evrov startnin. Sredstva, zbrana letos, bodo namenjena za razvoj socialnih programov, za zaposlovanje ter za nakup opreme in orodja za delavnice zaposlitvenega centra fundacije. Socialno podjetništvo se v okviru Fundacije nenehno širi in razvija. V sorazmerno kratkem času delovanja je zaposlilo več deset oseb, usposabljalo številne invalide ter nekdanje odvisnike, gostilo študente na delovni praksi ter prostovoljce, pripomoglo k rehabilitaciji oseb, ki so opravljale družbeno koristno delo namesto prestajanja kazni v zaporu. Trenutno je v fundaciji zaposlenih 16 oseb.

17. Županov tek je za nami. Z veseljem vas pričakujemo tudi na 18.! 

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike SO.P.

Slovenski trg 1
4000 Kranj
Slovenija

 

T: +386 (0)4 255 12 18
E: ...

KrPiskr

Glavni trg 17

4000 Kranj

 

Ogled lokacije ∇